Steaua are o noua sigla, dar au aparut probleme


Articol scris de Dan Jan 12th, 2015

Steaua si-a conturat noua sigla, dupa ce Gigi Becali a fost obligat sa schimbe insemnele echipei. Dupa disputa cu Clubul Sportiv al Armatei, bucurestenii au ales un nou logo, o stea cu opt colturi, cea care urmeaza a fi imprimata pe tricouri din retur, dar si in meciurile amicale din aceasta iarna. Vestile nu sunt insa bune pentru campioni. Un alt club legendar i-a anuntat ca nu pot folosi sigla, care este identica cu aceea a lui Venus, echipa reinfiintata in 2013.

Steaua noua sigla

“Steaua nu poate folosi o sigla care seamana cu cea a lui Venus, este un lucru foarte simplu. Discutam de niste simboluri, care sunt lucruri foarte importante si trebuie sa actionam destul de atent, nu trebuie sa gresim in ceea ce priveste simbolistica. Steaua cu opt colturi este cea a lui Venus. Pe de alta parte, pe Steaua Bucuresti toata lumea o stie cu cinci colturi. Noi am inceput procesul de renastere a echipei Venus in urma cu un an si jumatate, prin cererea noastra catre OSIM de a inregistra vechea stema a Venusului”, a declarat presedintele lui Venus, Robert Ticleanu, pentru digisport.ro.

valeriu argaseala

Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, spune ca a incercat sa discute cu reprezentantii MApN despre problema siglei, dar sustine ca acestia nu au avut nici o intentie in acest sens, ignorand-o pe Steaua de fiecare data. “Vad ca este o moda acum sa conteste lumea. Inclusiv cei de la Venus. Ce sa facem? OSIM-ul isi va spune cuvintul si apoi vom vedea cine va avea dreptate. E adevarat ca acea stema cu FCSB in punctele cardinale este una dintre embleme. Ma astept sa mai apara si alti contestatari, dar eu nu cred ca va fi nici un fel de problema. Sigla noastra nu are nicio legatura cu a celor de la Venus. Intr-o saptamana cei de la OSIM ne vor da un raspuns. Cum sa iau legatura cu MApN? Eu am vrut sa discut. Pe noi, cei de la CSA ne-au anuntat ca au sigla. Din decembrie tot ii caut si ei imi spun ca n-au nici o noutate, ca n-au ce sa-mi spuna. Si atunci ce sa fac? Am facut demersurile la CSA, un apel, dar n-am primit nici un fel de raspuns. Nu veniti ca n-avem nici o noutate, mi-au spus. Ce sa fac, sa ma duc sa fac planton?”, a spus Valeriu Argaseala la DigiSport.

Comenteaza acest articol!