Steaua a luat o bijuterie, Enceanu


Articol scris de Dan Jan 10th, 2015

Cand i-au auzit numele, stelistii n-au stiut ce sa creada. Clubul a anuntat oficial transferul, iar sefii il asteapta sa fie o mare lovitura.
Rares Enceanu (20 de ani) e prima achizitie a Stelei in 2015. Jucatorul a semnat un contract pe 5 ani si va fi luat inca de acum in Ghencea. Chiar daca n-a fost tiular cert la Brasov, in ultimul an, Enceanu e vazut drept un mare talent. Si Astra l-a vrut, insa dorinta jucatorului a contat mai mult. “Visa la transferul asta, abia astepta ca Steaua sa-l caute si sa-l ia”, a explicat agentul sau, Anamaria Prodan.
Directorul general al lui FC Brasov, Constantin Zotta, e convins ca Steaua a dat lovitura cu pustiul crescut de echipa sa.

Steaua la Chiajna 1

“Este o continuare a parteneriatului cu Steaua. Dupa Chipciu, le-am mai dat un jucator bun. Rares poate sa asigure Steaua in cazul plecarii lui Tanase, de exemplu. Poate juca si pe postul lui Tanase, si pe postul lui Chipciu, la mijloc. Banii pe care i-am luat ne sunt foarte folositori, putem sa iesim din situatia dificila in care ne aflam. Enceanu e un jucator foarte tehnic, la fel ca Sanmartean. Promite foarte mult”, a spus Zotta pentru www.sport.ro.
Rares Enceanu a debutat in Liga 1 intr-un joc cu Rapid, cind avea doar 17 ani, dar nu a progresat foarte mult de atunci, nu a reusit sa cistige statutul de titular. In patru sezoane ca profesionist la FC Brasov, noul stelist a prins doar 10 jocuri ca titular si a dat doua goluri, ambele intr-o partida cu Bistriţa, disputata intr-un moment in care Gloria era deja retrogradata, deci lipsita de motivaţie. Pentru ca nu conta pe el, “Steagul” l-a imprumutat in returul sezonului trecut in liga a doua. Cu exact un an in urma, Rares se pregatea de returul din esalonul secund, in care avea sa evolueze pentru Unirea Tarlungeni. Enceanu va avea o concurenţa mult mai complicata in Ghencea decit a avut la Brasov. El poate juca mijlocas ofensiv, pe banda dreapta sau in spatele virfului. Zone in care Galca mai are variante mai experimentate si mai valoroase: Adi Popa, Chipciu, Nicolae Stanciu, Gabriel Iancu, Rusescu.

Comenteaza acest articol!