Steaua isi schimba sigla


Articol scris de Dan Dec 17th, 2014

Steaua nu mai are dreptul moment sa se foloseasca de culorile, sigla si numele clubului. Vor urma negocieri cu Clubul Sportiv al Armatei. Valeriu Argaseala este omul care trebuie sa medieze discutiile dintre Gigi Becali si reprezentantii Clubului Sportiv al Armatei. Patronul Stelei nu vrea sa plateasca niciun ban pentru a se folosi in continuare de numele, culorile si stema echipei.
Valeriu Argaseala incearca sa-i linisteasca pe suporteri - numele Stelei nu este pus in pericol de hotararea definitiva data la inceputul lunii de Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Singurele probleme sunt legate de stema si culorile echipei. Din inchisoare, Becali a ordonat ca elementele clasice de identificare a echipei - culorile rosu-albastru si stema actuala - sa fie modificate pana la inceputul returului.
“Sa fiti linistiti! In urma hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie ni s-a transmis ca se anuleaza marca, adica formatul grafic si culorile care marcau acea emblema. Numele de Steaua este folosit si este un nume comun si la echipe de fotbal din Liga a III-a si la intreprinderi din Romania, asa ca el nu poate fi folosit exclusiv doar de cineva care il inregistreaza la OSIM.”
“Dupa discutiile pe care le-am avut si cu Clubul Sportiv al Armatei si cu reprezentantii de la OSIM, acest nume poate fi folosit, ramanand emblema singura problema.”
“In aceasta saptamana vom avea o discutie cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei si sa finalizam punerea in executare a hotaririi, fie prin utilizarea in continuare a acestei embleme, fie prin modificarea acesteia, dar numele nu va fi schimbat”, a declarat Argaseala la EuropaFM.
Conducerea CSA s-a aratat dispusa sa negocieze “imprumutul”, ca si pana acum, al inscriptiilor catre Becali, insa acesta din urma, prin vocea presedintelui Valeriu Argaseala, a anuntat ca “nu vor exista negocieri”.
Astfel, un prim semnal al racirii relatiilor dintre cele doua entitati a fost marcat la meciul cu CSMS Iasi, disputat in urma cu o saptamana in Liga I. Steaua a jucat atunci cu echipamentul de rezerva (de culoare galbene), dar si cu inscripriile oficiale acoperite cu leucoplast.
Armata a cerut o suma considerata mult prea mare de patronul Gigi Becali. CSA a cerut 50 de mii de euro pentru a permite clubului de fotbal sa joace cu inscripriile oficiale doar la meciul cu CSMS Iasi, lucru considerat jignitor de omul de afaceri.

Papp paul

Potrivit sursei citate, Becali i-a transmis presedintelui Argaseala sa acopere emblema si numele de pe echipamente, intrucat acesta nu va accepta sa plateasca suma de 50 de mii de euro ceruta de CSA.
Ieri, Argaseala a vorbit din nou despre problema aparuta in ultima saptamana, acesta confirmand inca o data faptul ca FC Steaua nu va negocia cu CSA.
“Noi nu vrem sa negociem cu Armata, speram doar sa existe o intelegere din acea parte. Daca nu, atunci vom pune in aplicare decizia ICCJ”, spunea Argaseala in cursul zilei de ieri.
Daca CSA nu va accepta sa modifice termenii “oferte” facute catre FC Steaua, clubul de fotbal va avea de ales intre a plati circa 1,5 milioane de euro pe sezon sau schimbarea culorilor.
De altfel, FC Steaua a inceput deja demersurile pentru o posibila transformare, dupa ce Becali a transmis ca echipa ar putea renunta la culoarea rosie si la emblema.

Comenteaza acest articol!