Steaua, gata pentru jocurile cu Dinamo Tibilisi. A fost 2-1 la Vardar


Articol scris de Dan Jul 24th, 2013
Alex Ionut Covaci, Ion IonutZz, Damon Salvatore, Gabriela Harip liked this post

Steaua a dominat categoric prima repriza de la Skopje deschizand scorul prin Piovaccari (min 23 )si ratand alte cateva ocazii mari de a se desprinde pe tabela. Si cum ocaziile se razbuna, a fost suficenta o clipa de neatentie din partea lui Szukala si Kostovski (min 45) a adus egalarea pentru macedoneni chiar in prelungirile primei reprize.

Remarcatii primei reprize sunt Piovaccari, italianul intrand neasteptat de bine in meci si Nicusor Stanciu, autorul unei curse de senzatie incheiate cu o bara.

Vardar a inceput putin mai bine repriza secunda, dar Steaua a pus rapid stapanire pe joc, Latovlevici si Stanciu facand spectacol pe benzi. Bourceanu (min 72) inscrie cu latul din interiorul careululi, ocaziile curg, Stanciu face dribling dupa dribling si ros-abastri se impun clar si la Skopje dupa ce in retur castigasera cu un sec 3-0.

Echipele de start:
Vardar Skopje: Pavlovici - Reljici, Bozovici, Tanevski, Cikarski - Temelkov, Petrovici, Petrov - Gimenez, Kostovski, Stojkov.
Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, Pirvulescu – Piovaccari.

Steaua a trecut in tururul de Vardar cu scorul general de 5-1. Acum toate gandurile fanilor stelisti si ale jucatorilor se indreapta spre dubla cu Dinamo Tibilisi din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Cum castigarea Cupei Campionilor de Steaua in 1986 este unica, sa dam credit antrenorului de atunci. Creatorul echipei ’vitezistilor ’, Emeric Ienei, a comentat prestatia Stelei in returul cu Vardar Skopje, asemanand campioana Romaniei cu Barcelona.
Ienei a avut si cativa remarcati la finalul meciului cu Vardar Skopje: „Piovaccari este un jucator care apare foarte mult la combinatii, a avut o evolutie destul de buna in acest meci. Sigur, trebuie sa avem o masura, dar Steaua a dovedit ca stie sa joace si dinamic intr-o astfel de formula. Mi-au mai placut Popa, Stanciu si cei doi mijlocasi, Bourceanu si Pintilii, care au inchis jocul in spate si au oferit si cateva mingi utile in fata. La aparare am vazut ceva probleme, deoarece golul macedonenilor a fost marcat dintre doi fundasi inalti”, a spus Ienei. Fostul mare antrenor le-a atras atentia stelistilor sa fie foarte prevazatori in fata lui Dinamo Tbilisi in dubla mansa care va urma. „Steaua mi se pare ca joaca in acest moment chiar mai rapid decat Barcelona, are jucatori a caror tehnicitate le permite o circulatie buna a balonului. Din punct de vedere al tempoului de joc, constat o imbunatatire si fata de sezonul trecut. Dinamo Tbilisi nu este Vardar Skopje, vin din zona fotbalului rus, au un joc mai apropiat de cel european”, a mai comentat Ienei.

4 comentarii »
  1. Liked this post

  2. Liked this post

  3. Liked this post

  4. Liked this post

Comenteaza acest articol!