Steaua - Ceahlaul 1-0. Tot cu fundasii

Steaua a invins chinuit Ceahlaul cu scorul de 1-0, iar sperantele ros-albastrilor la titlu sunt tinute inca in viata de fundasii golgeteri.
Articol scris de Adrian Diaconescu May 11th, 2012
Szasz Alexandru Stefan liked this post

Lipsita de aportul a opt jucatori mai mult sau mai putin importanti pentru echipa, Steaua a inceput cu Ceahlaul cu ce resurse mai avea. Rusescu si Florin Costea au fost lasati pe banca, Mihai Costea a ramas in tribuna, iar asezarea ros-albastrilor parea similara unei echipe de rugby.

Jucatori atletici si puternici peste tot, patru fundasi, doi mijlocasi inchizatori cu carnete tot de fundasi si tot greul ofensivei lasat pe umerii lui Radut, Tatu, Tanase si Nikolic. Primii doi, vazuti drept mare talente de anumite personaje din conducere, au dat mai multe rateuri decat Tatarusanu si au lasat impresia a doi jucatori care fie n-au stiut fotbal niciodata, fie pur si simplu au uitat tot ce au stiut.

A mai ramas astfel “Dodel” si Nikolic, primul cu floricelele, al doilea cu forta fizica si cu profilul unui atacant mare. Din nefericire, cu doua flori nu se face primavara (chiar daca e aproape vara), iar fundasii nemteni au inteles imediat de unde vine pericolul si au reusit sa-l domine fizic pe Nikolic si tehnic pe Tanase.

Si da-i si lupta, si da-i si lupta, iar ocaziile importante din prima repriza au putut fi numarate pe degetele de la (o jumatate) de mana. Repriza a doua debuteaza si ea in acelasi peisaj gri, iar putinii spectatori din tribune incep sa caste din ce in ce mai apasat. Moldovenii incearca ceva razlet in atac, dar si ei, ca si Chiajna in urma cu cateva zile, par sa uite sa combine de la mijloc in sus cu Steaua. Ciudat, dar sa nu zicem mai multe, ca suntem iar acuzati ca suntem rai!

Iese Gardos, mai fragil fizic ca oricand, si intra Rusescu, golgeterul uitat de timp, iar golul vine parca de nicaieri. Aiurea, nu de nicaieri, ci de la Chiriches si Martinovic, doi jucatori veniti la Steaua sa distruga si sa munceasca, dar ajunsi peste noapte eroi intr-o echipa cu valente tehnico-tactice egale cu zero. Fostul fundas al Pandurilor reuseste o actiune splendida pe partea dreapta (aceea unde au dormit Tatu si Radut), centreaza in careu, iar Martinovic, venit din spate, inscrie cu o executie fara speranta pentru Jovic.

Era minutul 61 si lumea nutrea o speranta sa vada ceva fotbal. De unde, caci Steaua n-a mai fortat, Ceahlaul nici atat, iar minutele pana la final s-au scurs greu, greu, greu pana cand arbitrul a decis sa puna capat chinului. 1-0 pentru ros-albastri intr-un meci in care fotbalul a fost absent, la doar 24 de ore distanta de cel mai important spectacol fotbalistic organizat vreodata in Bucuresti.

Steaua vine din nou pe trei, la doua puncte de CFR Cluj si Vaslui, si asteapta cu infrigurare verdictul comisiilor legat de meciul de fotbal/k1 de pe Cluj Arena. Duminica urmeaza Brasovul lui Ionut Badea, iar ceva imi spune ca viata lui Chiriches si compania nu va mai fi la fel de usoara precum in ultimele doua partide.

Comenteaza acest articol!