Steaua - ASA Targu Mures, derby pentru titlu


Articol scris de Dan Apr 28th, 2015

Steaua se afla in fata unui meci deosebit de important. Steaua - ASA Targu Mures va fi meciul dintre locurile 1 si 2 in campionat. Steaua - ASA Targu Mures, un derby pentru titlu! Steaua vrea sa umple stadionul la meciul de titlu cu ASA Targu Mures. Suporterii stelisti sunt asteptati la meci.
Steaua - ASA Targu Mures se joaca miercuri, de la 21.30 pe Arena Nationala. Liderul poate pierde prima pozitie in cazul unui rezultat negativ - intrata in pauza de iarna cu avantaj mare in fata urmaritoarelor, Steaua are doar un punct peste ASA.
“Acest meci intruneste conditiile unuia care sa aduca cel putin 30.000 de spectatori la stadion. Pentru ca este un meci, dacanu unul traditional, cel putin din punct de vedere al incarcaturii momentului este unul care atrage”, a spus Argaseala
(in foto).

valeriu argaseala

Presedintele Stelei spera astfel ca macar primele doua inele ale Arenei Nationale sa fie pline in meciul cu echipa din Targu Mures.
O singura data s-a intamplat in acest sezon de Liga I ca Steaua sa adune in meciurile de acasa o audienta-record: la 3-0 cu Dinamo, in tur, au fost 43.000 de oameni in tribunele aceluiasi stadion. In rest, doar cifre mult mai mici.

“Cu titlul pe masa se joaca din prima etapa, nu doar miercuri. Important e ca la ultima etapa noi sa avem titlul asigurat. Mai sunt sase etape si 18 puncte, iar meciurile nu vor fi usoare nici pentru noi, nici pentru celelalte echipe, inclusiv pentru Targu Mures”, a precizat Argaseala.
Dupa acel derby cu Dinamo, de pe Arena, Steaua nu a mai reusit sa umple stadionul cand a avut meciuri acasa: cu Astra au fost 10.000 (scor 0-0), iar cu Rapid a pierdut cu 0-1 in Ghencea, in fata a 9.400 de oameni.
George Gaman, 30 de ani, a fost ales de Kyros Vassaras pentru a conduce jocul dintre Steaua si ASA. “Centralul” care va oficializa cel mai important joc al acestui campionat s-a nascut in Craiova si nu este pe lista FIFA. In afara gazonului, George Gaman, fratele fotbalistului Valerica, are doua pasiuni interesante: pescuitul si vanatoarea.

Steaua - Dinamo pe Arena Nationala

Steaua nu traverseaza o perioada excelenta dar vine dupa o victorie clara la Cluj, 3-0. De cealalta parte, surse din cadrul echipei din Tg. Mures spun ca jucatorii nu au mai vazut nici un leu de mai bine de trei luni de zile. Insa in aceasta seara nu vor juca banii ci dorinta de a fi campion.
S-a discutat mult si pe marginea arbitrajelor, potrivnice Stelei si pro ASA Tg. Mures. Totusi e greu de crezut ca o echipa nou-promovata sa poata avea influnete mai mari asupra fluierasilor decât cei de la Steaua, cea mai titrata echipa din tara.
ASA poate deveni prima nou promovata din istoria Ligii 1 care poate cistiga titlu de campioana. Pentru a fi motivati, muresenii au promisa o prima de 300.000 de euro din partea autoritatilor.

Comenteaza acest articol!