Stare tensionata inainte de Basel – Steaua, returul din Liga Campionilor


Articol scris de Dan Nov 4th, 2013
Rebelboy Mada, Ionel T Onisemiuc, Florin Baranescu liked this post

Steaua va juca miercuri in Elvetia returul cu FC Basel, din grupa E a Ligii Campionilor, iar victoria este varianta a ros-albastrilor pentru a mai prinde un loc in primavara europeana. Jocul din ultima vreme al ros-albastrilor lasa insa de dorit, iar rezultatul de egalitate, scor 1-1, obtinut sambata pe terenul penultimei clasate, Corona Brasov, a sporit corul criticilor la adresa antrenorului Laurentiu Reghecampf.

reghelagreu
Cele mai acide atacuri vin chiar din partea fostelor glorii ale Stelei, in frunte chiar cu presedintele de imagine, Helmuth Duckadam. Din pacate, nu ne mai iese jocul ca anul trecut. Se vede ca jucatorii isi doresc, dar nu le mai ies executiile. Cel mai ingrijorator este ca nu ne producem ocazii de gol pe cit ne-am dori sau cite am avut anul trecut. Atunci ratam foarte mult, dar era un aspect pozitiv ca aveam multe sanse de a marca. Stafful tehnic trebuie sa analizeze si sa ia masurile necesare, a spus Duckadam.
Si alti fosti mari jucatori ai Stelei sunt foarte critici cu Reghecampf. Astfel, Anghel Iordanescu este nedumerit: Chiar nu inteleg ce se doreste. E o mare brambureala ce arata Steaua. Faptul ca a schimbat sistemul e dreptul antrenorului, dar imi e greu sa inteleg de ce sa joace cu trei jucatori pe linia de fund acasa, cu Timisoara, care a evoluat cu un singur atacant, sau la Brasov, penultima clasata, care a evoluat tot cu un virf. E greu de inteles si de ce a schimbat la pauza total sistemul si a trecut tot la patru fundasi.
De asmenea, Ilie Dumitrescu critica dur tactica lui Reghe. O echipa ca Steaua nu poate evolua cu trei fundasi centrali contra unui singur virf. Petrescu a folosit acest sistem in Champions League, atunci cind evolua impotriva unor formatii cu doi atacanti, precum Sevilla, cu Negredo si Kanoute. Toate adversarele se apara impotriva Stelei. Ai nevoie de jucatori de banda ca sa desfaci echipele adverse, sa ai superioritate. Tatu nu e un jucator de banda, are nevoie de libertate de actiune, a explicat Ilie Dumitrescu.

Meciul Basel – Steaua se va transmite in direct miercuri, 6 noimbrie la DIGI Sport 1 de la ora 21:45.

Comenteaza acest articol!