Rapid - Steaua. Mai mult decat un simplu meci!

Steaua joaca in Giulesti cu Rapid, iar meciul de astazi poate decide intreg sezonul pentru ambele echipe.
Articol scris de Adrian Diaconescu Apr 29th, 2012

Cu toate ca sunt inca multi stelisti care sunt de parere ca unicul mare derby este acela cu Dinamo, istoria meciurilor cu Rapid din ultimul deceniu ne fac sa credem ca meciurile cu giulestenii sunt cel putin la fel de importante precum cele cu “cainii”. Unii ar spune chiar mai importante, prin prisma sfertului de finala din Europa League si a celebrului incident “Bricheta”.

In aceasta seara, in Giulesti, va avea loc un nou astfel de derby, iar acum, mai mult ca niciodata, ambele echipe isi doresc si au nevoie de victorie ca de aer. Atat Rapid, cat si Steaua se afla inca in lupta pentru titlu si ambele echipe ar putea face un pas mare inapoi in cazul unei infrangeri si un urias pas inainte cu o victorie.

Iar daca mai adaugam in ecuatie si disputa cu biletele dintre conducatorii Rapidului si suporterii Stelei si revenirea lui Meme Stoica, dusmanul numarul unu al giulestenilor, pe banca ros-albastrilor, ajungem la imaginea unui meci cu adevarat incins. Din nefericire, exista sanse mari ca partida sa fie incinsa in sensul rau al cuvantului si sa vedem putin fotbal, asa cum s-a intamplat in trei din ultimele patru meciuri Steaua-Rapid si Rapid-Steaua din campionat.

0-0 in Giulesti, 0-1 in Ghencea si 0-0 pe National Arena, terenul de acasa al ros-albastrilor din luna octombrie. Asa s-au incheiat ultimele trei meciuri directe, in care Steaua nu a inscris, iar Rapidul a facut-o o singura data. Daca sapam mai adanc in trecut gasim si meciuri mai spectaculoase, dar acestea contureaza un scenariu chiar mai sumbru pentru noi. Acel 1-5 din 2010 din Giulesti ne bantuie inca pe multi dintre noi, ca si acel 1-2 din mai 2009 chiar din Ghencea.

In aceste conditii, o eventuala victorie a elevilor lui “Lippi” Stoichita ar conta enorm atat pentru lupta pentru titlu, cat si pentru cladirea moralului unei echipe care pare cazuta si pentru stabilirea unei relatii macar civilizate intre antrenor, echipa si suporteri.

Care sunt insa sansele reale ale Stelei la victorie in Giulesti? Ei bine, cu toata sinceritatea, nu multe! Atunci cand “principalul” Gigi anunta echipa si tactica cu trei zile inainte de meci la tv si nu-i lasa nicio speranta “secundului” Stoichita ca ar putea sa schimbe ceva, putem sa speram ca Razvan Lucescu va fi surprins cu ceva?

Atunci cand Tatu este in continuare anuntat titular, desi golurile lui in Romania sunt chiar mai putine decat ale lui Torres la Chelsea, putem sa speram ca vom marca in Giulesti? Basca faptul ca cel care va reprezenta principala “gura de foc” a Stelei va fi “Nila” Costea, un personaj mai mult monden decat sportiv in ultimele luni. Sau ca fundas dreapta e anuntat Martinovici, cel care n-a mai jucat de doua luni si care nici macar nu va juca pe postul lui de baza.

De partea cealalta, tripleta Deac-Herea-Surdu este capabila sa dea fiori reci oricarei defensive din Liga 1, chiar si fara ajutorul unui Pancu care va juca cel mai probabil maxim o jumatate de ora. Asadar, realist vorbind, putem sa ne asteptam la un rezultat bun in Grant? Nu prea! Putem insa sa speram? Da, cu siguranta, mai ales pentru ca nu vorbim de un simplu meci, ci de mult mai mult de atat! Rapid-Steaua este un fenomen, o stare, un razboi, un derby! Sa speram ca si Nila si Dodel vor intelege asta…

Nu uitati ca puteti viziona meciul din aceasta seara, ca si toate meciurile Stelei de pana acum din primavara, pe site-ul nostru in live stream. Astfel, trebuie doar sa dati click pe “live” de sub casuta cu urmatorul meci din partea stanga a paginii noastre. Vizionare placuta si forza Steaua!

Comenteaza acest articol!