Petrolul - Steaua. Ciuruiti in aparare, dar favoriti

Steaua are meci greu la Ploiesti, cu Petrolul, mai ales dupa accidentarile din aparare, dar ros-albastrii nu pot sa nu fie considerati favoriti.
Articol scris de Adrian Diaconescu Sep 29th, 2012
Ciprian Florin Tudorache liked this post

Istoria ne este mai mult decat favorabila, forma de moment este tot la noi, ca si valoarea lotului. Cu toate acestea, daca ni s-ar oferi sansa ca meciul de la Ploiesti, cu Petrolul, sa nu se mai dispute, iar ambele echipe sa primeasca un punct, probabil ca am accepta fara sa clipim.

Si asta din cel putin trei motive. In primul rand, se anunta isterie in tribune, iar suporterii “lupilor galbeni” sunt cunoscuti ca unii nu foarte pasnici in exprimarea iubirii fata de echipa lor favorita. Nu mai putin de o mie de oameni au fost prezenti la un simplu antrenament al Petrolului dinaintea meciului, in vreme ce biletele  pentru meci s-au epuizat la doar cateva ore dupa punerea lor in vanzare.

Al doilea motiv de ingrijorare. Mircea Rednic. Un antrenor cu o carte de vizita pe cat de bogata, pe atat de pestrita, dar care a fost dominat pe durata intregii cariere de un lucru. O ura aproape viscerala fata de orice inseamna Steaua, ura semanata la Dinamo si inmultita la Rapid.

Trei la mana si poate mai important decat orice, defensiva ciuruita a Stelei. Daca ezitarile din ultima vreme ale lui Tatarusanu si Chiriches nu erau suficiente sa ne facem griji, au mai venit si accidentarile stupide ale lui Szukala si Parvulescu intr-un meci lipsit de orice fel de miza.

Este adevarat, probabil ca Parvulescu n-ar fi fost oricum titular, Latovlevici fiind mai mereu preferat in primul 11 in meciurile importante. In schimb, cuplul de fundasi centrali Martinovic-Chiriches ne da fiori mari pe sira spinarii, mai ales in conditiile in care in fata acestora se vor afla “guri de foc” importante precum Boudjemaa, Grozav, Adrian Cristea, Marinescu, dar si Oprita, cel care are o revansa de luat in fata echipei pentru care a facut istorie in urma cu cativa ani.

Si daca tot am dezvaluit numele mai multor jucatori anuntati titulari duminica seara, sa trecem rapid in revista echipele complete:

Petrolul : Bornescu - Achim, Galamaz, Geraldo, Guilherme - Oprita, Marinescu, Ad. Cristea, Boudjemaa - Grozav, Bokila

Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Martinovic, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Rusescu, Tanase - Adi Rocha

Am vorbit mai devreme de istorie, unul din cele mai importante ganduri cu care jucatorii nostri ar trebui sa intre in iarba. Ultima victorie a Petrolului cu Steaua dateaza din 1999, in vreme ce ultimele trei intalniri directe, inclusiv una la Ploiesti, s-au incheiat cu victorii ros-albastre.

Sigur, nici anul trecut si nici acum doua sezoane nu erau Walter, Rednic, Cristea, Geraldo si compania la Ploiesti, dar chiar si asa moralul nostru trebuie sa fie ridicat si partida trebuie abordata cu mult curaj. Si asta chiar daca un punct suna atat de bine in acest moment…

Meciul Petrolul - Steaua are loc duminica 30 septembrie, cu incepere de la ora 21:30, si va fi transmis in direct de postul de televiziune Digi Sport 1, dar si de site-ul nostru, la adresa steauaonline.com/live. Haide, Steaua, hai, baietii!