Pandurii - Steaua 1-1. Un punct mic pentru titlu, un punct mare pentru podium

Steaua a facut egal in deplasare cu Pandurii, scor 1-1, si pare sa fi iesit complet din lupta pentru titlu, urmand sa mai lupte doar pentru podium.
Articol scris de Adrian Diaconescu Apr 2nd, 2012

Inca dupa plecarile lui Walter Zenga sau a lui Cosmin Olaroiu, ultimii doi antrenori cu adevarat de succes ai Stelei, echipa ros-albastra a avut o mare problema. Aceea a stabilirii unui obiectiv pe masura lotului, jocului, antrenorului si patronului, precum si pe masura linistii sau a absentei acesteia din departamentele tehnice si administrative ale clubului.

Din oficiu, Steaua porneste intotdeauna la drum cu obiective mari, cu titlu, cupa si accederea in primavara europeana, desi putine lucruri reale si concrete are justifica asemenea asteptari. De ce aceasta introducere asa lunga inaintea unei cronici a unui meci banal de campionat cu Pandurii? Pentru ca am considerat ca este necesar sa judecam primul meci din al treilea ”descalecat” al lui Stoichita la Steaua prin prisma obiectivelor reale, tangibile ale echipei.

Iar singurul obiectiv tangibil al lui ”Dodel” si compania in acest sezon din Liga 1 trebuia sa fie din capul locului podiumul. Iar daca stabilim ca aceasta axioma este valabila, atunci punctul obtinut la Targu-Jiu este unul mare, importanta, pretios. Daca nu, nu!

Steaua a inceput meciul din Gorj pe cartea atacului, dar asa cum bine spunea cineva, trebuie sa si stii sa ataci, iar Tatu, Tanase, Radut si, chiar Rusescu pe alocuri, nu stiu sa atace. De aceea, desi ros-albastrii au dominat copios primul mitan al meciului de sambata seara, ocaziile au fost destul de putine.

A fost o bara, au mai fost vreo doua interventii bune ale lui Mingote, dar una peste alta nu meritam foarte tare sa inscriem. De partea cealalta, Pandurii au fost neobisnuit de prudenti, asezarea lor obisnuita, 4-3-3, transformandu-se intr-un 4-5-1 de ”ciupeala”. Dupa pauza, Grigoras parca a prins ceva curaj si a ordonat ofensiva, una destul de periculoasa.

Maxim si Voiculet au ratat primele sanse ale reprizei secunde, in vreme ce stelistii pareau anesteziati de neputinta de a marca in primele 45 de minute. In continuare, Batin, Nistor si Maxim s-au intrecut in ratari, in vreme ce Stanca devine erou chiar in fata fostilor sai coechipieri.

Contrar cursului jocului, Chipciu reuseste un gol fantastic, sut de la 22 de metri, lateral-stanga, prima reusita a ex-brasoveanului la Steaua. Totusi, fotbalul nu poate sa fie atat de nedrept incat Steaua sa castige la zero, asa ca marcatorul golului oaspetilor, Chipciu, doarme cu ochii deschisi in fata lui Maxim, cel care il executa pe Stanca din apropiere.

E 1-1 si, cu toate ca ambele echipe incearca sa dea lovitura pe final, scorul ramane egal. Rezultat echitabil dupa cum s-a jucat, cu fiecare din echipe dominand clar o repriza, si rezultat normal daca privim valoarea loturilor si evolutiile din acest campionat.

Mihai Stoichita, ”Lippi” din Ghencea, si Gigi Becali, ”Berlusconi” din Pipera, noul ”cuplu” de antrenori ai Stelei, nu au facut nici mai multe, nici mai putine decat Ilie Stan si sunt in obiectiv. Acela pamantesc si coerent, podiumul, si nu acela fantezist, titlul.

Comenteaza acest articol!