Mihai Radut a costat 120.000 de euro la 15 ani

Noul briliant din curtea Stelei, Mihai Radut a costat la numai 15 ani 120.000 de euro cat a platit Sporting Lisabona pentru a-l lua de la Ardealul.
Articol scris de admin Aug 22nd, 2010

Mihai Radut a debutat la Steaua in meciul din deplasare cu Universitatea Cluj, scor 2-1 pentru "ros-albastrii"

Nascut pe 18 martie 1990 la Slatina, Mihai Radut este noul “briliant” din curtea Stelei. Autodeclarat “stelist infocat de mic”, olteanul a intrat inca din prima etapa in inimile fanilor ros-albastrii. Pe langa prestatia buna din meciul de debut cu Universitatea Cluj, Radut a fost chemat de fani pentru a saluta galeria. Mihai s-a supus imediat, iar in momentul in care peluza scanda impotriva marii rivale, Dinamo, Radut s-a intors din drum, s-a urcat pe gard si a dat tonul scandarilor. I-a castigat imediat pe suporteri, iar acum spera ca prin evolutiile sale sa confirme increderea tuturor in el.

Putina lume stie insa ca Radut a fost “briliant” de mic. El a fost selectionat de profesorul Mihai Georgescu la FC Nicolae Dobrin, dupa care toata grupa de jucatori nascuti in 1990 a fost transferata la Ardealul Cluj. La numai 15 ani a fost remarcat de Sporting Lisabona, echipa care are una dintre cele mai puternice academii pentru juniori din lume. Lusitanii au platit nu mai putin de 120.000 de euro pentru mijlocasul oltean, iar jucatorul primea un contract “modic” de 2000 de euro pe luna. A rezistat in Portugalia si a fost apreciat, numai ca la un meci din campionatul intern, a fost folosit in postura de fundas dreapta. Antrenorul l-a placut in acea pozitie si a continuat sa-l utilizeze si in urmatoarele meciuri tot acolo: “Cei de la Sporting, m-au pus sa joc fundas dreapta. In teren nu ma simteam deloc in largul meu pentru ca am gustul golului. Cred ca locul meu este in fata portii adverse, nu in aparare” spune el.

Patronul clubului International Curtea de Arges, Benone Lazar a negociat in octombrie 2008 personal transferul sau si l-a adus la Pitesti. Ascensiunea lui Mihai Radut nu a putut insa fi stopata la acest nivel. Dupa numai un an de zile, in care a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai pitestenilor, Radut a fost sunat de Victor Piturca. A spus “da” pe loc chiar daca Poli Timisoara si Dinamo erau deja pe urmele lui. A ales cu inima si acum reprezinta pariul Stelei in noul sezon. Viseaza sa joace la FC Barcelona, ii plac excursiile si marturiseste ca nu-i place deloc ipocrizia. La numai 20 de ani, a debutat in echipa reprezentativa a Romaniei iar in urmatorii 5 ani de zile este legat prin contract de Steaua. La final nu mai raman decat primele sale cuvinte in calitate de stelist: “Mi s-a implinit un vis, cine ma cunoaste stie ce spun. Tin cu Steaua de cand eram copil, iar transferul aici este un lucru extraordinar. Vreau sa joc si sa ies campion. Voi da totul pentru Steaua”

Comenteaza acest articol!