Magica Steaua elimina pe Ajax intr-o noapte de vis

Incredibilul a devenit posibil, gratie unor jucatori determinati, talentati, cu spirit de sacrificiu, tehnici, rapizi si stralucitori care au realizat cea mai frumoasa partida din secolul XXI
Articol scris de Dan Feb 22nd, 2013

Incredibilul a devenit posibil, gratie unor jucatori determinati, talentati, cu spirit de sacrificiu, tehnici, rapizi si stralucitori care au realizat cea mai frumoasa partida din secolul XXI al fotbalului romanesc la nivelul cluburilor. Steaua a castigat cu Ajax Amsterdam un meci, dar mult mai important e ca a demonstrat ca fotbalul jucat in Romania are valoare de nivel international. Dupa un 2-0 in timpul regulamentar de joc, Steaua a obtinut calificarea in optimile Europa League la loviturile de la 11 metri, incheiate cu 4-2 in favoarea liderei din Liga I.
Echipa din Ghencea a dat o mare lovitura atunci cand putini mai sperau si s-a calificat in optimile Ligii Europa, acolo unde vor da peste Chelsea Londra (7 si 14 martie). Englezii au eliminat, aseara, formatia Sparta Praga (1-0 si 1-1).
Stelistii au facut multa risipa de energie in partida care a inceput joi si s-a terminat vineri si i-a rapus pe lancieri. Latovlevici a deschis scorul in minutul 39, iar Chiriches, cu un sfert de ora inaintea finalului, a marcat un gol senzational si a dus meciull in prelungiri, apoi la loviturile de departajare.
Sustinuti de un public fantastic, jucatorii lui Reghe au avut nervii mai tari si s-au calificat. Pentru Steaua a inscris Rusescu, Nikolici, Filip si Latovlevici, iar pentru olandezi au punctat Eriksen si De Jong, iar Schone si Moisander au ratat. Sutul primului fotbalist a fost aparat de Ciprian Tatarusanu, iar cel de-al doilea jucator a trimis peste poarta.

Echipe de start:
Steaua:
Tatarusanu - Rapa, Gardos, Chiriches, Latovlevici - Prepelita - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu, Tanase - Tatu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
Ajax: Vermeer; Blind, Moisander, Alderweireld, Van Rhijn; Eriksen, Poulsen, S. De Jong; Fischer, Sigthorsson, Cuenca. Antrenor: Frank de Boer.

Comenteaza acest articol!