Steaua - Legia Varsovia. Doar un pas si intram in Liga Campionilor


Articol scris de Dan Aug 9th, 2013
Daniela Mariana, Frunza Paul Daniel, Anamaria Si Ionut Desrobitu, Alex Ionut Covaci liked this post

Suporterii stelisti au aflat astazi adversarul din play-off-ul Ligii Campionilor.
Steaua va intalni campioana Poloniei, Legia Varsovia, in play-off-ul Ligii Campionilor, intalnire decisiva pentru calificarea in grupele Ligii. Legia este unul dintre cei mai dificili adversari pe care ii putea nimeri campioana Romaniei in cadrul tragerilor la sorti de azi, de la Nyon.

Steaua va disputa primul meci impotriva Legia pe data de 20/21 august, pe teren propriu, returul urmand sa fie jucat la Varsovia, pe 27/28 august.

Steaua-Tbil

Calificarea in grupele Ligii va fi mai dificila decat se asteptau stelistii initial, in primul rand din cauza adversarului, poate cel mai dificil posibil si in al doilea rand pentru ca meciul decisiv va fi cel din retur, adica din Polonia.
Intalnirea dintre cele doua echipe este una destul de echilibrata, cu toate ca Steaua va avea prima sansa. Cu toate ca un adeversar ca Sahtior Karagandy probabil i-ar fi adus Stelei o calificare la scor mare, fara niciun fel de emotie, Legia ramane si ea o echipa inferioara campioanei Romaniei.
Nu trebuie sa uitam ca dintre cele cinci posibile adversare de dinaintea tragerilor la sorti (Austria Viena, Ludogoret, Maribor, Sahtior si Legia) polonezii detin al doilea coeficient UEFA, care evalueaza parcursul unei echipe in ultimele cinci sezoane in cupele europene. Adversarul cu cel mai mare coeficient, pe care il putea intalni Steaua era Austria Viena, cu 16,575 puncte, in timp ce Steaua are un coeficient de 35,604 puncte.
Campioana Poloniei are un lot estimat de transfermarkt.com la jumatate din valoarea pe care o are Steaua, aproximativ 22 milioane euro contra aproape 45 milioane euro (Steaua). Legia nu se remarca nici la vedete in cadrul echipei, cei mai valorosi fotbalisti ai sai fiind: portarul Dusan Kuciac (2,2 milioane), Jakub Kosecki (2 milioane euro) si Miroslav Radovic (2 milioane euro). La Steaua, numai Chiriches are o valoare estimata la 6 milioane euro, desi Tottenham era gata sa dea 8 milioane pentru el.

Comenteaza acest articol!