Dinamo-Steaua, sau ce a mai ramas din derby-ul de traditie al campionatului

Ce a mai ramas insa din acest mare derby, in conditiile in care una din echipe este liderul detasat al clasamentului
Articol scris de admin Dec 2nd, 2011

Fie ca suntem nascuti dupa Revolutie, fie ca am prins si vremea de odinioara, fie ca suntem adolescenti, fie pensionari, ne-am obisnuit cu totii sa vorbim despre Steaua-Dinamo sau Dinamo-Steaua ca despre marele derby al campionatului de fotbal al Romaniei.

Ce a mai ramas insa din acest mare derby, in conditiile in care una din echipe este liderul detasat al clasamentului, dar este demult eliminata din Europa, in vreme ce a doua pare sa se lupte cel mult la un ultim loc pe podium, dar mai spera la ”marire” in a doua competitie intercluburi?

A mai ramas orgoliul cu siguranta, orgoliu care din nefericire in ultimii ani nu s-a masurat in goluri si evolutii deosebite pe teren, ci in petarde, fumigene, spectatori violenti si meciuri mult prea incrancenate.

A mai ramas numele si blazonul celor doua echipe, cu toate ca ambele au fost patate de evolutii slabe si umilinte in Europa, precum si de patroni si conducatori de cluburi excesiv de grandomani si interesati doar de castigul personal.

Au mai ramas loturi valoroase, cel putin luate individual, caci chiar si acum, cand Steaua se zbate la mijlocul clasamentului, vorbim despre de-alde Tanase, fratii Costea sau Tatarusanu ca despre unii dintre cei mai talentati jucatori ai momentului.

Ce va fi luni, de la ora 20:30? Ei bine, daca e sa-i credem pe bookmakeri, va fi un meci castigat nu lejer, dar convingator de Dinamo, echipa care are de exemplu o cota de doar 1,90 la victorie in oferta casei de pariuri online Unibet.

Daca e sa privim traditia ultimelor intalniri directe dintre cele doua echipe, suntem tentati sa le dam dreptate specialistilor in pariuri. Astfel, Steaua nu a mai castigat cu Dinamo in campionat din noiembrie 2007, iar in deplasare seceta tine chiar de mai demult, mai exact din august 2004.

Ultimele patru partide Steaua-Dinamo si Dinamo-Steaua au fost castigate de ”cainii rosii”, cu 1-0 in aprilie 2001, 2-1, in octombrie 2010, 2-0, in martie 2010, si 1-0, in august 2009.

Cu toate acestea insa, suporterii stelisti spera la o victorie mare in fata liderului clasamentului Ligii 1, iar evolutia buna din meciul cu Schalke, precum si victoria din campionat cu FC Brasov, o echipa dificila, le alimenteaza sperantele si pe noi toti ne face sa asteptam un meci spectaculos si echilibrat.

Iar pentru ca suntem totusi pe un site dedicat Stelei si stelistilor, va lasam in compania rezumatului ultimului meci direct dintre Steaua si Dinamo, finala Cupei Romaniei de anul acesta, castigata de ”militari” cu 2-1.

Comenteaza acest articol!