Arlauskis va apara poarta Stelei


Articol scris de Dan Jun 11th, 2014

Steaua si-a asigurat poarta, dupa plecarea lui Ciprian Tatarusanu la Fiorentina. Campioana Romaniei a reusit sa-l transfere pe fostul goalkeeper al Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis.
Noul portar al gruparii din Ghencea are 26 de ani si a semnat din postura de jucator liber de contract. In ultimele 4 sezoane, Arlauskis a imbracat tricoul lui Rubin Kazan, insa in aceasta perioada lituanianul a evoluat extrem de putin. Doar 16 meciuri a bifat goalkeeperul pentru formatia din Rusia, in toate competitiile, totalizand 1381 de minute in care a aparat. O diferenta uriasa fata de perioada Unirea Urziceni.
In 2008, Arlauskis lua pentru prima data contact cu Romania, fiind transferat de echipa care urma sa devina, in 2009, campioana, Unirea Urziceni. Desi avea doar 20 de ani, lituanianul adus pentru 150.000 de euro s-a impus extrem de repede ca titular la gruparea antrenata de Dan Petrescu. In cei doi ani petrecuti la Urziceni, portarul a adunat 67 de partide, dintre care 7 in UEFA Champions League. Din totalul de 68 de meciuri disputate de Unirea in sezoanele 2008-2009 si 2009-2010 din Liga 1, Arlauskis a bifat nu mai putin de 55.

Arlauskis2

In 2010, goalkeeperul a fost transferat pentru 1 milion de euro la Rubin Kazan, unde a jucat pana in aceasta vara. In cariera, Arlauskis a mai evoluat si pentru formatia Siauliai. La nationala Lituaniei, portarul a strans 9 selectii.
“Banii nu sunt pe primul loc, imi e foame de fotbal. Nu vreau sa mai pacalesc fotbalul, cum a fost in Rusia. Cine a fost in Rusia stie ce e acolo. Am vrut sa fug in fiecare perioada de transfer, dar nu mi-au dat drumul, imi spuneau ca sunt mai bun si ca voi juca. Vreau sa revin pe teren si sa incep sa joc, sa simt fotbalistii, sa ajut echipa si sa dau tot ce am mai bun”.

Comenteaza acest articol!