7 mai 1986 - noaptea magica a Stelei

Pe 7 mai 1986, Steaua Bucureşti a reuşit cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc, reuşind să câştige cel mai important trofeu inter-cluburi al Europei. Ziua de 7 mai 1986 a lăsat pentru totdeauna în inimile românilor amintirea unei echipe extraordinare şi a unor jucători care după acea zi audevenit adevărate legende şi idoli pentru toți conaționalii lor. Numele acestor jucători vor fi pentru totdeauna asociate cu extraordinara performanță de care vom fi mereu mândrii: Steaua Bucureşti - campioana Europei.

DRUMUL SPRE SEVILLA

Drumul către cucerirea celui mai râvnit trofeu al Europei a început pentru Steaua în Danemarca, unde campioana României avea să întâlnească campioana acestei țări, Vejle Bold Klub. Steaua s-a întors acasă cu un rezultat excelent, 1-1, iar la Bucureşti nu le-a dat nici o şansă de calificare danezilor, roş-albaştrii impunându-se cu 4-1. Următorul adversar întâlnit de Steaua a dat trupei pregătite de Emerich Ienei şi Anghel Iordănescu primele emoții, campioana Ungariei, Honved Budapesta, reuşind să surclaseze Steaua cu un nedrept 1-0. Nedreptatea a fost reparată la Bucureşti, ungurii plecând cu acelaşi rezultat obținut şi de danezi, 1-4. Steaua accede în turul III. Aici românii dau de un adversar aparent mai accesibil decât în primele două tururi, campioana finlandei, Kuusysi Lahti. Nu a fost deloc aşa, iar meciul tur, disputat pe stadionul Steaua, avea să se încheie cu scorul de 0-0. Acest rezultat obliga Steaua să obțină, pentru prima oară în această campanie europeană, o victorie în deplasare. Cu gândul la o semifinală, Steaua se impune la limită, 1-0, exact atât cât a trebuit pentru calificarea în primele patru echipe ale Europei. În această fază, sorții au decis ca Steaua sa fie adversara puternicei campioane a Belgiei, Anderlecht Bruxelles. Meciul tur avea să fie adjudecat de belgieni, dar cu minimul avantaj de un gol. 1-0. Atât trebuia să remonteze Steaua pentru a merge mai departe. Meciul al doilea, disputat la Bucureşti, avea să intre în istorie. După un meci de vis, Steaua trecea de campioana Belgiei cu un răsunător 3-0 şi ajungea în finala Cupei Campionilor Europeni, o finală care avea să fie un triumf care a trecut pentru totdeauna numele Steaua în istoria fotbalului...

UN VIS DEVENIT REALITATE: FC BARCELONA - STEAUA 0-2 (0-0)

Stadion: "Ramon Sanchez Pizjuan", Sevilla.
Spectatori: 72.000.

FC BARCELONA: Urrruticoechea - Gerardo, Migueli, Alessanco (cpt.), J. Alberto - Victor, Schuster (84' Moratalla), Marcos, Pedraza - Archibald (111' P. Alonso), Carrasco. Antrenor: Terry Venables.

STEAUA BUCUREŞTI: Duckadam - Iovan (cpt.), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan (73' Iordănescu), Balint, Boloni, Majearu - Pițurcă (112' Radu II), Lăcătuş. Antrenor: Emerich Ienei.

Arbitri: M. Vautrot - A. Delmer, M. Girard (toți din Franța).FILMUL MECIULUI

Min. 9: Duckadam reține mingea trimisă de Schuster din lovitură liberă.

Min. 10: Pițurcă trage din afara careului, dar balonul este deviat în corner de un fundaş al catalanilor.

Min. 13: Marcos este deposedat în ultimul moment de Belodedici, după ce pătrunsese până la 8 m. de poarta Stelei.

Min. 25: Boloni intră în careul advers, insă şutează pe deasupra porții apărate de Urrruticoechea.

Min. 30: Schuster reia cu capul peste poarta echipei române.

Min. 37: Duckadam iese pe sub minge la o centrare, Marcos rămâne cu poarta goală în față, dar este deposedat în ultima clipă de Bărbulescu.

Min. 45: Pițurcă primeşte o pasă pe culoar, intră în careul catalanilor, insă îşi închide unghiul şi trage în plasa laterală.

Min. 51: Boloni îi încearcă vigilența lui Urruticoechea cu un şut de la distanță.

Min. 54: Majearu primeşte o pasă în afara careului catalan, dar şutul său nu este îndeajuns de puternic pentru a-l învinge pe portarul Barcelonei.

Min. 61: Steaua împinge jocul spre poarta adversă, iar o combinație în viteză între Majearu, Pițurcă şi Boloni îl pune pe ultimul în poziție de finalizare, numai că mingea şutată de acesta ocoleşte butul stâng al lui Urruticoechea.

Min. 68: Archibald deviază un balon care şterge bara stângă a porții lui Duckadam.

Min. 76: Majearu nu ajunge, in fața porții, mingea centrată de Iordănescu.

Min. 80: Archibald trimite, cu capul, din 7 m, peste poarta noastră.

Min. 90'+2': arbitrul Vautrot fluieră sfârşitul timpului "regulamentar" de joc.

Prima repriză de prelungiri: Steaua începe mai bine, atacând periculos prin Lăcătuş, dar spaniolii echilibrează repede jocul şi încearcă să obțină un penalty la căderile teatrale în careu ale lui Archibald şi Marcos. Ultimul poate puncta pe final, dar trimite pe lângă poartă.

A doua repriză de prelungiri: în disperare de cauză, Carrasco cade în careul stelist, fără să fie atins de nimeni, şi îi pasează, ca la handbal, cu mana lui Marcos, care înscrie.

Golul nu este, însă, validat. "Roş-albaştrii" din Bucureşti pot tranşa disputa în favoarea lor, dar balonul şutat de Bărbulescu este parat de Urruticoechea.

LOVITURILE DE DEPARTAJARE

MAJEARU RATEAZĂ - şut slab, cu latul, in stânga lui Urruticoechea, care respinge.
ALESSANCO RATEAZĂ - şut tare, plasat, apărat însă de Duckadam, care ghiceşte colțul drept şi se aruncă înainte ca mingea să părăsească punctul cu var.
BOLONI RATEAZĂ - şut slab, în dreapta goal-keeper-ului spaniol, parat cu uşurință.
PEDRAZA RATEAZĂ - şut în dreapta lui Duckadam, deviat în afara cadrului porții.
LĂCĂTUŞ ÎNSCRIE printr-un şut imparabil! Mingea loveşte partea interioară a barei transversale, cade în spatele liniei porții şi se înalță din nou, oprindu-se în plasa transversală: 1-0!
P. ALONSO RATEAZĂ - şut pe poartă, chiar lângă bara dreaptă, salvat miraculos de Duckadam.
BALINT ÎNSCRIE trimițându-l pe spaniol în dreapta şi şutând, plasat, in stânga: 2-0 pentru Steaua!
MARCOS RATEAZĂ - şut în stânga lui Duckadam, apărat de eroul de la Sevilla. Steaua Bucureşti câştigă Cupa Campionilor Europeni.

webmaster

16 comentarii au fost scrise referitor la acest articol. Autorii acestor comentarii isi asuma responsabilitatea pentru textul trimis.

by anca @ 15 Sep 2006 06:10 am
Poate reausesti sa atasezi si niste poze la acest comentariu. Ar fi minunat!
by FataLuiThereau @ 27 Jan 2007 02:41 pm
Adevarat...acea seara a ramas in sufletele romanilor..chiar daca unii nu erau nascuti in acel timp...cred ca nici o bucurie nu se asocia cu aceea pe care milioane de romani o simteau in sufletele lor atunci cand s-a petrecut miracolul: Steaua castigatoarea CCE...
by muresan george @ 11 Feb 2007 06:47 pm
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu steaua uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu steaua ce ciungi is fotbalisti
by muresan george @ 11 Feb 2007 06:48 pm
sunteti cei mai ciungi rapid si dinamo sunt baza
by muresan george @ 11 Feb 2007 06:52 pm
ugkhrug
mkfvkgjsgiohshsng
ce fotbalis ti ciungi papa
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuu
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
sssssssstttttttttttttttttttttttttttttttttttt
tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
ttttttttttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaa
uuuuuuuuuu steaua
by alex @ 01 Jun 2007 05:33 pm
hai steauaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
by nytromyx sinaia @ 29 Jun 2007 02:41 am
daca il vedeti p strada p muresan asta luatiii gatul.nu stie c este ala fotbal abereaza ca un tantalau. DACA IMI SPUI CU CINE SE INVECINEAZA FOTBALUL SI CE AFLUENTI ARE ESTI TARE.vb d steaua si u nu stiii nici echipa actuala a lui rapid si dinamp.esti vai mama ta.marshi caine spurcat.
by LaNe @ 29 Jul 2007 05:07 pm
Steua Este adevarat campioana a Romaniei... Este o campioana pentru totdeauna
ba [muresan george] esti un zabalos, spune-mi ma a cistigat rahatul tau de dinamo sau rapid a cistiga Cupa Campionilor... Dute Ba Imbecilule dute si te ascudende sub masa sa nu te vada nimeni caci esti un ZABALOS
by ***Stelista adevarata*** @ 15 Jun 2008 04:37 pm
muresan george este un mare mare mare idiot, nu are ce cauta pe acest site pentru k nu intelege ce valoare nepretuita se ascunde in spatele numelui Steaua, o adevarata legenda in fotbalul mondial
by ***Stelista adevarata*** @ 15 Jun 2008 04:41 pm
UUUUUUUUUU Cortarii UUUUUUUUUUU
by ***Stelista adevarata*** @ 15 Jun 2008 04:57 pm
Ba cred k esti Cioara nu cortar (muresn george) sau esti ceva ruda cu muresan de la Cluj???
by ronaldinho @ 25 Jul 2008 01:05 pm
Bai Mureseane bagamias pl in mata q cn tea invatat fotbal!!Dak esti din cluj tine minte: CLUJUL nici deaq in o mie de ani nu va depasi STEAUA in performanta!!!HAI STEAUAAAAAAAAAAA!!!
by ronaldinho @ 25 Jul 2008 01:10 pm
MURESAN GEORGE e un mare labagiu!!!Nu stie cei ala fotbal!!!Ba labagiu draq cand va castiga rapid,dinamo sau cfr CUPA CAMPIONILOR sa ma anunti j pe mn sa scriu in calendar!!Pana cand s-o intampla minunea asta taci in plm din gura k yo dak as fii in locul tau miar fi rusine sa vb asa de steaua!!Si tine minte k datorita stelei cfr merge in grupele ligii campionilor!!FORTZA STEAUA!!
by ronaldinho @ 25 Jul 2008 01:12 pm
STEAUA cea mai tare echipa din ROMANIA!!Hai STEAUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
by EUGEN @ 08 Aug 2008 11:42 am
Doamne ce fericiti am fost atunci.Imi doresc din toata inima sa mai traim clipele alea,sa-i rupem pe toti,iar castigarea ligi campionilor sa fie o obisnuinta.Multa bafta STEAUA in continuare si va iubesc mereu .
by daniel @ 31 Aug 2008 06:30 pm
bravo baieti
Nume:

Comentariu:

Enter this code
Security Image


 

 

  
 

2006 SteauaOnline.com
Acest site nu are nici o legătură cu FC Steaua București. Site-ul oficial al FC Steaua București este SteauaFC.com.


Jocuri, Clipuri si Animatii nostime
Site gazduit de eDomenii.ro - Servicii profesionale de web hosting

 
Imobiliare


Dlh.ro - Poze vedete

Pariuri sportive din Romania


Mirel Radoi

Joaca Poker pe Internet

Jocuri Gratis

Reviste

Ziare

Retete Culinare

Table online pe bani