Sa ne amintim de…Marcel Raducanu

Unul dintre cei mai iubiti jucatori din Ghencea, Marcel Raducanu este protagonistul episodului de astazi "Sa ne amintim de..."
Articol scris de Florin Codreanu Mar 10th, 2011
raducanu

Marcel Raducanu, o glorie ros albastra

A fost unul dintre cei mai iubiti jucatori de catre tribunele din Ghencea. Multi spun ca ar fi putut dribla si intr-o cabina telefonica. Putini cunosc sau isi mai amintesc trucurile sale, dar cu totii il respecta. Colegi, prieteni, adversari, sustinatori. Stelist convins, Marcel Raducanu ne-a cucerit pe toti de la prima atingere de balon. Ciudat sau nu, acest caracter urias se considera el insusi un privilegiat: “Am avut norocul si sansa sa pot juca fotbal la cel mai mare club din Romania, impreuna cu mari jucatori precum Iordanescu, Dumitru, Stoica, Sames, Iordache, etc. Am fost de la inceput acceptat si iubit de colegi, apoi, mai tirziu, si de public” spune el.

A plecat in Germania, acolo unde nemtii, iubitori ai fotbalului bun, a fotbalului in stare pura l-au adoptat imediat. Borussia Dortmund i-a fost a doua casa, iar fiecare prezenta a sa pe fostul Westffalen Stadion este salutata de calduroasa peluza Nord. S-a stabilit in Germania si a uitat de mizeria din fotbalul romanesc, mandrindu-se in urma cu un an de scoala de fotbal pe care o conduce la Dortmund si care adune peste 100 de copii fascinati inca de harul sau.

Marcel Raducanu s-a născut la 21 octombrie 1954, în Bucureşti, şi a început fotbalul la clubul Progresul. La Steaua a venit in 1972 si a ramas nu mai putin de noua sezoane. A marcat 96 de goluri in 232 de jocuri si a cucerit tribunele din Ghencea cu fentele sale: “Da, mi-a placut driblingul. Uneori driblam atat de mult incat se intampla sa mai si ratez din cauza ca doream sa fentez si portarul. Probabil ca va ramane in memoria celor ce au vazut acel meci golul marcat impotriva formatiei Young Boys Berna, cand am driblat tot, inclusiv portarul, si am ras inainte sa marchez in poarta goala” isi aminteste Marcel. Pentru Borussia, Raducanu a jucat sase ani si a marcat 32 de goluri in 164 de meciuri.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MUSXbF_8QM0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jfcEmj5_7fY[/youtube]

Comenteaza acest articol!