Lucescu: STEAUA e favorizată ca pe vremea lui Ceausescu

 
       Pagina de start a forumului SteauaOnline // Articole & polls
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
winner_007
ModeratorData inscrierii: 28/Apr/2006
Mesaje: 570
Locatie: Buzau

Trimis: Sam Mai 20, 2006 2:10 pm    Titlul subiectului: Lucescu: STEAUA e favorizată ca pe vremea lui Ceausescu
Eduard Apostol


Mircea Lucescu își laudă fiul pentru cîștigarea Cupei și acuză dur STEAUA: "E favorizată ca pe vremea lui Ceaușescu. S-a schimbat doar numele dictatorului"

- Domnule Mircea Lucescu, ce sentiment trăiți după ce fiul dumneavoastră, Răzvan, a cîștigat primul trofeu din cariera sa de antrenor?
- Se poate spune că sîntem o familie fericită. Duminică, eu am cîștigat titlul cu Șahtior, iar miercuri Răzvan a luat Cupa României cu rapid. Dar bucuria succesului unui antrenor durează doar o zi. Nu trebuie să fii superficial și să sărbătorești prea mult.

- Ce a reușit să imprime Răzvan la rapid?
- Calitate în joc și seriozitate. Vorbeam cu băieții de acolo și ziceau că nimic nu a fost, nu e întîmplător în acest an. Performanțele în țară și în Europa nu au picat din cer! Răzvan a știut ce decizii să ia vizavi de lot, de capacitățile jucătorilor, a știut să intre în mintea lor și să se stăpînească în momentele dificile de la club.

„L-am crescut profesionist”

- Are fiul dumneavoastră ceva din antrenorul Mircea Lucescu?
- Are o pasiune extraordinară pentru această muncă și capacitatea de a se automobiliza. El a avut dezavantajul să se confrunte și cu imaginea tatălui său, ceea ce e apăsător. Tocmai de aceea am plecat din țară, ca să nu fiu nevoit să mă confrunt cu el și cu alți copii de-ai mei, Andone, Rednic, Sabău. De aceea n-o să revin prea curînd!

- De ce n-ați fost prezent pe stadion la finala Cupei?
- Era seara lui Răzvan, nu a mea.

- L-ați ajutat în realizarea rezultatelor remarcabile în cupele europene?
- Doamne, de cîte ori am auzit asta? Toată lumea îl consideră băiatul tatii, dar e fals. Fals! Ajutorul meu a constat în a-l crește într-o atmosferă de profesionalism. L-am luat în cantonament la echipa națională, la Corvinul, și a căpătat acest microb al lucrului bine făcut la cel mai înalt nivel. Aaa, cîte un sfat, cîte o chestie, i-am mai zis, ar fi absurd să nu vorbim. Sută la sută e meritul lui pentru că acum se vorbește de antrenorul Răzvan Lucescu, nu de Răzvan Lucescu, fiul lui Mircea Lucescu.

Desființează STEAUA

- Să trecem la duelul palpitant din acest final de sezon din Divizia A. Se va juca exclusiv pe teren?
- Mai întîi, vreau să spun că rapid e un exemplu de comportament. Dar cred că după incidentele de la Bistrița, campionatul s-a închis în mare măsură, arbitrilor li s-a dat o direcție clară. S-a acreditat ideea că STEAUA a făcut și a dres în Europa, iar acum este ajutată! Dar așa a fost mereu.

- Puteți dezvolta subiectul?
- Așa se întîmpla și pe vremea lui Ceaușescu, iar acum e aproximativ la fel, nu mai că s-a schimbat numele dictatorului cu alte nume. În perioada 1988-1989 la fel era: jucătorii Stelei aveau cîte 10 cartonașe, dar nu erau niciodată suspendați, STEAUA juca meciuri de 100 de minute, pînă cînd dădea golul victoriei, fotbaliștii Stelei se aruncau cu picioarele pe adversari fără să fie penalizați. Apoi, arbitrii erau terminați dacă STEAUA nu cîștiga, iar cei din Ghencea erau singurii care erau premiați în dolari, fiindcă erau ajutați financiar de patronul lui Panathinaikos.

- Veți fi acuzat că țineți partea lui Răzvan.
- Să fie clar, să nu-l amestecăm pe Răzvan! Eu am trăit astfel de dezavantaje. Cînd am revenit în țară ca antrenor, în '97-'98, m-au făcut! Nu mai era Ceaușescu, era Hrebenciuc. Și atunci s-a vrut ca STEAUA să iasă campioană. Să revenim la anul 1986! STEAUA a cîștigat Cupa Campionilor Europeni, felicitări pentru asta, după ce au jucat împotriva unor adversari fără nume, gen Vejle sau Kuusysi Lahti, doar ultimele două echipe întîlnite aveau forță în Europa. Cînd s-au întors de la Sevilla, i-am bătut de două ori: în campionat și în Cupă. Ce a urmat? M-au dat afară de la echipa națională! Și au făcut schimbări în toată Federația și au pus steliști în toate comisiile. Nu întîmplător am reușit cu dinamo eventul în 1990, după înlăturarea lui Ceaușescu.

"Am fost lovit de multe ori, nedrept, fiindcă performanțele mele ca antrenor pun în umbră succesele Stelei în Europa"
Mircea Lucescu

"Niciodată, în nici o țară, nu s-a jucat doar pe gazon. Și în România sînt intervenții din toate părțile. STEAUA e deja campioană"
Mircea Lucescu

19 mai 2006


gsp
_________________


Click aici pentru a alege o semnatura steauaonline.com
Sus
       Pagina de start a forumului SteauaOnline // Articole & polls Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron
Powered by phpBB © 2006 phpBB Group - Varianta în limba româna: Romanian phpBB online community