Gripa arbitrară

 
       Pagina de start a forumului SteauaOnline // Articole & polls
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
winner_007
ModeratorData inscrierii: 28/Apr/2006
Mesaje: 570
Locatie: Buzau

Trimis: Mar Mai 16, 2006 5:06 pm    Titlul subiectului: Gripa arbitrară
Maria Andrieș


În fața CFR-ului, echipa lui Olăroiu a arătat altceva decît la Bistrița. Numai arbitrajul a fost la fel de aiuritor. De parcă toți fluierașii din "A" au contactat un virus de la computerul responsabil cu delegările. În cazul ăsta, cei care greșesc n-ar trebui suspendați, ci băgați în carantină, să nu îmbolnăvească grav și ireversibil întreg fotbalul.

Ca să fii longeviv la șefia CCA, trebuie să împaci și capra, și varza, și lupul. Pe final de campionat, Constantin "Vîlcea" a constatat stupefiat că răsar din pămînt noi capre, noi verze și noi criterii de a jongla cu ele. Criteriul patriotic sau criteriul electronic. Calculatorul, mașină mică, l-a delegat pe Ionică. Și tot calculatorul l-a extras din urna cu biți pe Constantin junior. Un act de diplomație îndoielnică! Pe cine încălzește că vinovatul nu va primi doar suspendare, ci și corecție corporală paternă?

Șeful arbitrilor nu și-a propus să-i promoveze pe fluierașii români. Și-a propus să-i facă direct vedete, artiști veritabili, care fluieră după inspirație, nu după regulament. Așa că îi azvîrle ca pe kamikadze în gurile de foc ale returului. Exact ce lipsea. Ca și cum pe acest final de campionat, nu s-ar gafa destul din cauza oboselii, ca și cum n-ar fi destule derapaje din epuizării nervoase, ca și cum lupta la titlu n-ar genera destulă tensiune.

Antrenorii străini au dat un imbold profesionist fotbalului intern. Dar arbitrii străini au trecut prea în fugă ca să lase urme. Șefii din "A" i-au admirat în cor, i-au aplaudat, i-au condus la aeroport să se asigure că urcă în avion, le-au făcut cu mîna, apoi au răsuflat ușurați, de asemenea la unison.
Conducătorii de cluburi au continuat să ceară cu jumătate de gură arbitrii străini. Gheorghe Constantin a răspuns în gura mare că așa ceva nu se poate, că dăunează arbitrajului din România. Dar cîtă vreme arbitrajul din România dăunează fotbalului din România, se impun, preventiv, soluții din import. Fără supărare. Fără orgolii. Poate că arbitrii noștri au valoare, dar nu rezistă presiunii. Atunci să fie duși la psiholog, nu la stadion.

"Totul depinde de noi, numai asta avem în minte", spune Olăroiu. Dar binefăcători interesați ar vrea ca totul, titlul, retrogradările, promovările, să depindă de ei, ca pe vremuri. Problema e că șefii de cluburi și oamenii în negru joacă de prea mult timp împreună, s-au rodat, s-au sudat, sînt mînă în mînă, nici ei singuri nu și-ar da seama care și a cui mînă este, ca să afle asta, ar trebui tăiat în carne vie. Dar cine s-o facă? Tatăl juniorului? Tatăl șmecherilor? Tata Jean?


"Dacă le dăm arbitrilor tot timpul în cap, se creează o presiune extraordinară"
Mircea Sandu


16 mai 2006

Sursa:gsp
_________________


Click aici pentru a alege o semnatura steauaonline.com
Sus
       Pagina de start a forumului SteauaOnline // Articole & polls Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron
Powered by phpBB © 2006 phpBB Group - Varianta în limba româna: Romanian phpBB online community