Gaz Metan CFR Craiova - Steaua 0-1. Debut cu dreptul pentru Edi Iordanescu

Edi Iordanescu a debutat pe banca Stelei cu o victorie, 1-0 in fata celor de la Gaz Metan CFR Craiova. Singurul gol al meciului a fost marcat de Banel
Articol scris de Florin Codreanu Sep 24th, 2010

Banel Nicolita il invinge pe portarul gazdelor, Neagoe si aduce calificarea Stelei in optimile Cupei Romaniei

Banel Nicolita, capitanul Stelei din partida cu Gaz Metan CFR Craiova a fost singurul jucator care in sezonul trecut a mai evoluat in Cupa Romaniei pentru gruparea din Ghencea. Cu un unsprezece complet nou si cu un antrenor interimar pe banca, Steaua a invins la limita gruparea de liga secunda sustinuta frenetic de peste 7000 de olteni veniti pe Centralul din Banie. Eduard Iordanescu, fiul fostului mare jucator si antrenor al Stelei Anghel Iordanescu a debutat pe banca Stelei cu o victorie mai clara decat o arata scorul.

Iordanescu a inceput meciul cu Pablo Brandan in postura de fundas stanga si cu Marius Bilasco in atac sustinut de tripleta Surdu-Onofras-Nicolita. In premiera la Steaua au intrat din primul minut Ricardo Villana si Iulian Apostol. Brazilianul, care a slabit foarte mult de la sosirea in Ghencea a parut sigur pe el in cele mai mult momente ale jocului si preocupat in permanenta cu faza defensiva. Apostol in schimb si-a luat in serios rolul de “creier” al Stelei, evolutia sa, dincolo de parametrii fizici fiind una foarte buna.

Steaua a pus repede stapanire pe joc si a dominat autoritar meciul. Marius Bilasco a fost protagonistul primelor ocazii ale gruparii militare, insa in trei randuri nu a reusit sa-l invinga pe excelentul portar Neagoe. Mai intai a fost blocat in situatie de unu contra unu de tanarul portar craiovean, pentru ca apoi acesta sa intervina in extremis la doua devieri subtile dar periculoase ale atacantului echipei nationale. Steaua a crescut treptat presiunea si fara a intampina probleme in faza defensiva a pus in pericol poarta adversa constant dar nu prin ocazii clare. Cea mai mare i-a apartinut lui Surdu, inainte de pauza, fostul brasovean trimitand balonul in bara.

Si la reluare, Surdu a fost cel mai periculos stelist. In primele cinci minute ale reprizei secunde, Romeo l-a tintit in doua randuri pe portarul Neagoe. Mai intai a sutat puternic insa portarul oltean a reusit sa respinga, iar apoi a profitat de neintelegerea dintre Firoiu si Crusoveanu si a trimis din interiorul careului exact pe directia portarului advers. Edi Iordanescu parea insa linistit pe marginea terenului si asta pentru ca echipa sa juca la un nivel destul de ridicat in compania unui adversar modest. Golul a venit de la Banel Nicolita, capitanul Stelei reluand cu capul in poarta o centrare mangaiata de Bilasco. Era golul de care Steaua avea nevoie pentru a trece in optimi fara a forta. Si asta pentru ca in scurt timp, Edi Iordanescu va avea de jucat la Galati cu Napoli si cu Sportul. Trei meciuri grele care il pot pastra defintiv in functie sau readuce cu picioarele pe pamant.

2 comentarii »
  1. Daca nici pe astia nu-i bateam…

  2. Nu cred ca 1-0 ptr Steaua reflecta imagianea meciului. Am jucat foarte bine si nici CFR-ul nu a jucat prost chiar daca sunt pe penultimul loc al logii secunde. Mi-a placut meciul cu exceptia ratarilor ca in curtea scolii. Oricum, per ansamblu am facut un meci bun. Forza Steaua, ne vedem la Npoli!

Comenteaza acest articol!