Stema clubului Steaua Bucuresti

Vezi detalii despre evolutia emblemei clubului Steaua Bucuresti de la infiintare (7 iunie 1947) si pana in prezent (2010).In total au fost sapte steme
Articol scris de Razvan Mitacu Aug 24th, 2010

 

steaua bucuresti emblema

Data de 7 iunie 1947 ramane una istorica in sportul romanesc. In acea zi lua nastere Asociatia Sportiva Armata Bucuresti sau pe scurt ASA. Emblema clubului militar in acea perioada era pe format rotund de culoare albastra. In interior avea imprimata o stea colorata in rosu, iar pe stea incadrata litera “A”.

La 5 iunie 1948 echipa isi schimba denumirea in Clubul Sportiv Central al Armatei(CSCA). Aceasta denumire a clubului a fost pastrata pana in anul 1950. In luna martie a acestui an se produce o noua schimbare de denumire a echipei si totodata a emblemei ros albastre. Noul club se chema Casa Centrala a Armatei, sau pe scurt, celebra Cca. Noua emblema a echipei era tot pe fond rotund, galben cu albastru. In mijlocul stmei se regasea aceeasi stea rosie, numai ca in interiorul ei, era trecuta deja denumirea CCA.

Anul 1961, luna decembrie avea sa fie unul extrem de important. Atunci se va schimba pentru ultima data denumirea echipei militare, care devine din Casa Centrala a Armatei, Steaua Bucuresti. Aceasta denumire a fost pastrata pana in prezent. Bineinteles ca emblema clubului se modifica din nou. De aceasta data se schimba si formatul, care pentru prima data nu mai este perfect rotund ci in forma de “U” inchis. Pe emblema se regasesc culorile ros-albastre, denumirea clubului (Clubul Sportiv Steaua Bucuresti) si evident, steaua, de aceasta data, galbena.

Urmatoarea modificare a emblemei clubului militar se produce abia in anul 1974. Atunci este preluata forma care se regaseste si astazi. Culorile ros-albastre sunt dominante, iar in partea superioara a stemei era trecuta denumirea clubului: Steaua Bucuresti. Putin mai jos, se regasea pe fundal rosu si albastru in dungi, steaua cea galbena.

Aceasta emblema a rezistat pana in 1991. In acel an s-a inlocuit pentru prima data steaua centrala cu vulturul. Era practic perioada de dupa revolutia din 1989, iar la clubul militar se simtea pentru prima data nevoia de libertate. Culorile rosu si albastru erau dominante, iar in partea superioara a emblemei scria simplu: Steaua. Deasemnea se putea citi pe stema: Citius Altius Fortius.

Pasul urmator s-a facut in 1998, atunci cand formatul emblemei de mai sus a fost pastrat, insa oficialii stelisti au adaugat doua stele deasupra emblemei, semn al celor peste 20 de titluri de campioana castigate. O alta schimbare o reprezenta denumirea care se regasea pe stema, in partea superioara: Fotbal Club Steaua Bucuresti.

Aceasta emblema a fost modificata pentru ultima data in anul 2003. Atunci s-a trecut la actualul format al emblemei ros-albastre, asemanator cu cel din 1974. S-a apelat din nou la steaua de culoare galbena plasata central pe fundal rosu si albastru. In partea de sus, denumirea echipei, Steaua Bucuresti, iar deasupra, cele doua stele mai mici, simbol al celor peste 20 de titluri de campioana a Romaniei.

Find all the workout info that you need to know about how to ” work out with dumbbells ” at www.dumbbellexercises.net

5 comentarii »
  1. frate! in primul an steaua nu avea emblema! abia in 1948 cand a primit numele csca, i sa dat si emblema aia cu cercul albastru si acea stea rosie!

  2. ce steluta ce stea ,LUCEAFARUL sau Steaua 2000

  3. STEAUA MARE

  4. NOUA DENUMIRE ‘steaua mare”

  5. Armata trebuie sa se ocupe de apărarea tarii nu de sport. E un conflict de interes. Ce stie un General de sport ? In ce tara armata are un club sportiv ? La noi totul e posibil. Generalii sa se ocupe de armata nu de sport.

Comenteaza acest articol!