Steaua - Vointa 1-0. Slab, dar suficient!

Steaua nu a convins la ultimul meci dinaintea pauzei de iarna, dar a invins pe Vointa Sibiu cu 1-0 si ocupa locul patru in campionat, destul de aproape de podium.
Articol scris de Adrian Diaconescu Dec 20th, 2011

Dupa ce in prima etapa a campionatului nou-promovata Vointa Sibiu a ”furat” un punct Stelei in Ardeal, elevii lui Alexandru Pelici au fost aproape sa dea din nou lovitura, de asta data pe National Arena. Pana la urma, Steaua a castigat cu 1-0 dupa un meci in care nu a avut ocazii decat din faze fixe si ierneaza (cat de cat) linistit, pe locul patru, destul de aproape de podium.

Fara cativa oameni importanti pentru angrenajul echipei, precum Geraldo, Galamaz, Brandan, Prepelita si Rusescu, stelistii au schiopatat serios, mai ales la constructie. Mihai Costea, titularizat pana la urma din lipsa de solutii, a fost extrem de sters, Bicfalvi si Bourceanu nu au reusit sa-si depaseasca limitele pe faza ofensiva, in vreme ce cuplul de atac, Tatu - Nikolic, a fost arid si lipsit de orice fel de sclipiri.

Daca il aruncam in ecuatie si pe Cristi Tanase, cel care pare sa fi revenit la forma de ”Dodel din urma cu ceva vreme, o sa obtinem un peisaj dezolant in iarba, aproape la fel de dezolant ca in tribunele pustii ale National Arena. Salvarea a venit pana la urma de unde nimeni nu s-ar fi asteptat, din capul lui Iliev, bulgarul inscriind dupa un corner executat foarte bine de Bourceanu in minutul 37.

Iar daca pana in acel moment Steaua nu aratase mare lucru in atac, din minutul 40 incolo lucrurile au fost chiar mai rele. Sibienii au lovit bara chiar inainte de pauza, dupa care l-au facut erou pe Tatarusanu, cel care s-a evidentiat de nu mai putin de trei ori in fata lui Dalbea si Popa. Si Lukanovic a avut o ocazie excelenta, dupa o gafa a lui Martinovici, dar pana la urma Steaua s-a impus, chinuit, dar important, dupa o evolutie neobisnuit de slaba pentru era Iliesta(n).

Steaua intra in vacanta de iarna pe locul patru, cu un total de 32 de puncte, cu opt mai putin decat liderul Dinamo, dar cu doar doua sub Rapid, ocupanta ultimului loc al podiumului. Ierarhia este insa provizorie, pentru ca mai avem un meci in aceasta seara, FC Vaslui - Rapid, care i-ar putea cobori pe stelisti pe locul cinci sau i-ar putea indeparta de podium.

Comenteaza acest articol!